444 84 63  |        |              |   ENGLISH

AKADEMİK SINAVLAR

AKADEMİK SINAVLAR

IELTS, TOEFL, YDS, PTE ve benzeri akademik sınavlar ile üniversite hazırlık atlama sınavlarına yönelik çalışmalarımız adayın İngilizce yeterliliği, hedeflediği skor ve tahsis edebileceği süre dikkate alınarak uzman öğretmenlerimiz tarafından ve adayın ihtiyaçları doğrultusunda kişiye özel eğitim programı şeklinde planlanıp uygulanmaktadır.

Akademik sınavlara yönelik çalışma yapmak isteyen adaylarımız şubelerimizde ücretsiz İngilizce seviye tespit sınavlarına girerek, uzman öğretmenlerimizden akademik sınavlara hazırlık noktasında destek alabilirler.

 

YDS

 YDS, Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin, üniversitelerin akademik kadrolarında görev almak isteyen ve YÖK kanalıyla yurtdışında lisansüstü ögrenim görmek isteyen adayların yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek amacıyla yapılan merkezi bir sınavdır.

YDS Sınavı Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Sınav süresi 150 dakikadır. Her bir soru 1,25 puandır ve yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. 

 YDS Sınavının Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir?

 ÖSYM Başkanlığı, Akademik kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adaylar için YDS puanının süresiz geçerli olacağını ilan etmiştir. Ancak bu uygulama üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Bu nedenle adayların başvuru yapacakları üniversitelerin ilgili duyurularını takip etmeleri gerekmektedir.

Dil tazminatı için YDS geçerlilik süresi ise 5 yıldır.

 YDS Sınavının İçeriği Nasıldır?

 YDS sınavı 11 bölümden oluşmaktadır.

Kelime bilgisi

Gramer

Cloze test

Cümle tamamlama

İngilizce – Türkçe çeviri

Türkçe – İngilizce çeviri

Paragraf tamamlama

Anlam bütünlüğünü bozan cümle

Karşılıklı konuşmalar

Yakın anlamlı cümleler

Okuma parçaları

 YDS Hangi Kuruluşlar Tarafından Kabul Edilmektedir? 

  • YDS devlet kurumları ve pek çok üniversite tarafından kabul edilmektedir.

  Elektronik Yabancı Dil Sınavı (E-YDS) Nedir? 

  • Bilgisayar ortamında uygulanan dil sınavıdır. 
  • E-YDS ilk olarak 20.09.2014 tarihinde yapılmıştır.
  • YDS ye giren adaylara sağlanan tüm haklar E-YDS ye giren adaylar için de geçerlidir.
  • ÖSYM sitesinden yapılan açıklamaya göre E-YDS ye başvuran adaylara bilgisayar eğitimi verilmeyecektir. 
  • Bu nedenle sınava başvuracak adayların bilgisayar kullanma bilgi ve becerisine sahip olmaları gerekmektedir. 
  • E-YDS ye girecek adayların sınav uygulamasını görmek amacıyla ÖSYM nin sitesinde bulunan     
  • E-YDS deneme uygulamasından yararlanmaları tavsiye edilmektedir.

 E-YDS Sınav Tarihi? 

  • E-YDS, ÖSYM'nin Ankara'daki merkezinde ayda bir kez uygulanmaktadır

 E-YDS Sınav Süresi? 

  • Sınav süresi 150 dakikadır. 

E-YDS Sınav İçeriği? 

  • E-YDS çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir testtir. E-YDS nin içeriği YDS sınavıyla aynıdır.

 

                             YDS KURS PROGRAMI

BAŞLANGIÇ DÜZEYİ 250 saat

Günler

Saatler

Haftalık Ders Saati

SÜRE

P.tesi– Salı – Çarş – Perş.

19:10 - 21:30

12 SAAT

21 Hafta

C.TESİ – PAZAR

15:20 - 19:20

10 SAAT

25  Hafta

 

ORTA DÜZEYİ 150 saat

Günler

Saatler

Haftalık Ders Saati

SÜRE

P.tesi– Salı – Çarş – Perş.

19:10 - 21:30

12 SAAT

12.5 Hafta

C.TESİ – PAZAR

15:20 - 19:20

10 SAAT

15  Hafta

   NOT: Şubeler arasında saatler farklılık gösterebilir.

 

 

IELTS

 

IELTS (International English Language Testing System) Nedir?       

 IELTS, British Council, University of Cambridge ve International Development Programme of Australian Universities tarafından geliştirilen bir dil sınavıdır. İngiltere, Avusturalya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkedeki yüksek öğretim kurumları ve Türkiye’de bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf olmak için ve  bunun yanı sıra bazı kurumlarda çalışanların İngilizce seviyesini ölçmek için kullanılan bir sınavdır. IELTS' in Genel ve Akademik olmak üzere iki farklı sınavı vardır ancak yüksek öğrenim için geçerli olan  Akademik IELTS'dir. Kağıt üzerinde (Paper based) yapılan IELTS sınavı dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere 4 bölümden oluşur.

IELTS Sınavına Kimler Katılabilir?

  IELTS sınavına İngilizce seviyesi ileri düzeye ulaşmış herkes katılabilir. Öncelikle  üniversitelerine yabancı dilde devam edecek, yurt dışında eğitim alacak, yüksek lisans yapacak ve master programlarına katılacak öğrenciler tarafından tercih edilmekle beraber iş dünyasında da işe giriş, statü-maaş artışı ve  performans değerlendirmelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Yaş, Millet ve cinsiyet ayrımı olmamakla birlikte bu sınavda geçme veya kalma kavramı olmadığı için İngilizce seviyesi düşük olunsa bile katılabilinmektedir. 

Hangi kurumlar IELTS sertifikasını kabul eder

IELTS dünya çapında 135 ülkede 7.000'in üzerinde kuruluş tarafından kabul edilir. Bunların arasında; üniversiteler, göçmen büroları, devlet daireleri, meslek kuruluşları ve uluslararası şirketler yer almaktadır. 

IELTS sınavını ne sıklıkta alabilirim? 

IELTS sınavına istediğiniz kadar başvuru yapıp istediğiniz kadar sınava girebilirsiniz.  

IELTS Sınavına Nasıl Başvurulur ? 

 IELTS Sınavı ielts.org sitesinde belirlenen sınav merkezlerinde yine ielts.org daha önce adresinde ilan edilen tarihlerde iki oturum olarak uygulanır. Başvuruların online gerçekleştirebilmesi için sınav ücretinin bankaya ödenmesi gerekmektedir. 

 IELTS Online başvuru formunda sınav tarihi seçip, istenen kişisel bilgilerinizi doldurulduktan sonra sınav başvurusu ve sınava ilişkin tüm iletişim e-mail yoluyla gerçekleştirilmektedir.

 IELTS Sınavının Süresi Ne Kadardır? 

Toplam test süresi 2 saat 45 dakikadır.  Dinleme, Okuma ve Yazma sınavları tek bir seansta gerçekleştirilir. Konuşma testi ise en fazla 7 gün arayla olmak kaydıyla ayrı yapılır. 

IELTS Sınavının Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir ? 

Sınav Sonuç Belgeleri 2 (iki) yıl geçerlidir. Yıl içerisinde istediğiniz kadar sınava girebilirsiniz. İstediğiniz sonucu kullanmakta özgürsünüz.  

IELTS Sınavına Hangi Seviyede Hazırlanılmalıdır? 

Bu programa katılmak isteyen öğrencilerin seviyesi yapacağımız seviye tespit sınavından en az Upper-Intermediate çıkmalıdır. 

IELTS Sınavında Geçerli , Yaygın Anlamda Kabul Gören Skor Nedir ? 

Adaylar 1`den 9`a kadar olan bir puanlama sistemiyle değerlendirilirler. Testin Listening, Reading, Writing and Speaking bölümleri için ayrı ayrı 0 ile 9 puan arasında bir puanlama yapılır. IELTS ‘e  göre her puanlama grubu farklı bir  İngilizce yeterlilik düzeyine karşılık gelir. 

Kabul gören skor başvuru yapılacak kurum ve kuruluşlara göre değişmekler birlikte genel anlamda 5,5 -7 arasını kapsamaktadır 

IELTS Yetkili Sınav Merkezleri

Adana
British Council Adana
Ankara
British Council Ankara

Ankara
IDP Turkey - IELTS Test Location
Bursa
British Council Test Venue (Bursa)
Istanbul
IDP Istanbul – IELTS Test Centre
Istanbul
British Council Istanbul (Test Centre)
Izmir
British Council Izmir (Test Venue) 

 

  

TOEFL IBT SINAVI Nedir ? 

 

TOEFL başta Amerika ve Kanada’da olmak üzere tüm dünyada geniş kapsamlı olarak kullanılan standartlaştırılmış bir testtir. Merkezi New Jersey de bulunan ETS (Educational Testing Service) tarafından hazırlanan sınav ana dili İngilizce olmayan adayların ingilizce yeterlilik seviyelerini ölçmek ve belgelemek için hazırlanmıştır. TOEFL sınav sonucu üniversite kabullerinde, üniversitelerin İngilizce hazırlık bölümlerinin atlanmasında ve iş dünyasında yaygın olarak kullanılmaktadır .

 Toefl IBT Sınavına Kimler Katılır? 

TOEFL, öncelikle üniversitelerine yabancı dilde devam edecek, yurt dışında eğitim alacak, yüksek lisans yapacak ve master programlarına katılacak öğrenciler tarafından tercih edilmekle beraber iş dünyasında da işe giriş, statü-maaş artışı, performans değerlendirmelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 

TOEFL IBT (Internet-Based Test) ve PBT  (Paper-Based Test) Arasındaki Fark Nedir ? 

            TOEFL PBT sınavının TOEFL IBT sınavından en önemli farkı; speaking bölümünün olmamasıdır. İngilizceyi konuşmaya alışmak pratik gerektirdiği için konuşmada sıkıntı çekenlerin TOEFL IBT sınavı yerine TOEFL PBT sınavına girmeleri daha makuldur. Ancak Toefl PBT sınavını her üniversite kabul etmemektedir.  Bu yüzden TOEFL IBT sınavı daha yaygın olarak sunulmaktadır. Diğer önemli fark ise TOEFL IBT internet üzerinden uygulanırken, TOEFL PBT başta TOEFL IBT nin mevcut olmadığı yerlerde kağıt üzerinde uygulanan bir sınav olmasıdır. Ayıca Toefl IBT sınavı ülkesine göre değişmekle beraber senede 30-40 defa yapılmakta iken Toefl PBT ise yine ülkesine göre değişmekle beraber 6 defa yapılmaktadır.  

Hangi Kurumlar TOEFL IBT Sınavını Kabul Eder? 

130 ülkede 8500'ü aşkın kolej, üniversite ve meslek kuruluşu TOEFL sınav sonuçlarını kabul etmektedir. TOEFL sınav sonuçları üniversite giriş prosedürlerinde, üniversitelerin İngilizce hazırlık bölümlerinin muafiyetlerinde, iş dünyasında işe giriş, statü-maaş artışı, performans değerlendirmelerinde kullanılır. Türkiye’de de İngilizce lisans ve yüksek lisans eğitimi veren devlet ve vakıf üniversiteleri belirli bir TOEFL puanını kabul etmektedir. Yeterli seviyede TOEFL puanı almış ve  lisans yapacak adaylar ise yabancı dil sınavına girmekten muaf olmaktadırlar. Günümüzde TOEFL testi sonuçları özel sektörde İngilizce bilgisinin güvencesi olarak saygın bir yer edinmiştir. Özellikle dil tazminat değerlendirmesi ve personel alımlarında  yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

 TOEFL IBT Sınav Süresi Ne Kadardır? 

Sınav süresi yaklaşık 4 saattir. 

TOEFL IBT Sınavının Sonuçları Ne Kadar Süre İçin Geçerlidir ? 

TOEFL sınavının geçerlilik süresi 2 yıldır. TOEFL sınav sonuçlarını baz alan kurum ve kuruluşlar bu sürenin aşıldığı durumlarda sınavın yenilenmesini tercih etmektedirler. 

TOEFL Sınavına Hazırlanacakların İngilizce Seviyeleri Hangi Düzeyde Olmalıdır? 

TOEFL IBT sınavına hazırlanmak için adayların Upper-Intermediate veya üstü düzeyde Genel İngilizce dil bilgisine sahip olmaları tercih edilir. 

TOEFL IBT Sınavının İçeriği Nasıldır ? Yaygın Anlamda Kabul Gören Skor Nedir,? 

TOEFL IBT sınavı reading, listening, writing ve speaking olmak üzere 4 bölümden oluşur. Puanlama aşağıdaki şekildedir. 

  • Reading Bölümü (Puan: 0–30)
  • Listening Bölümü (Puan: 0–30)
  • Speaking Bölümü (Puan: 0–30)
  • Writing Bölümü (Puan: 0–30)
  • Toplam Puan (0–120)

 

  

PTE ACADEMIC NEDİR?

 

PTE Academic (Pearson Test of English), dinleme, okuma, konuşma ve yazma olmak üzere dört temel dil becerisinin değerlendirildiği bilgisayar tabanlı güvenli bir İngilizce dil sınavıdır.  

Neden PTE Academic? 

İngilizce dil yeterliliğini kısa sürede belgelemek, esnek sınav tarihlerinden faydalanmak, 2 yıl boyunca sınırsız sınav sonuç belgesi almak ve diğer faydalarından yararlanmak için PTE Academic’i tercih edebilirsiniz. PTE Academic’in en belirgin avantajları ise; 

  • Esnek– sınava seçeceğiniz tarihlerde girebilir.
  • Hızlı– sonuçlar 5 gün içinde açıklanır
  • Sınırsız– 2 yıl boyunca sınırsız sayıda sınav sonuç belgesi alma hakkı
  • Pratik– 3 saatlik tek sınav rahatlığı
  • Küresel– dünya çapında tanınırlık
  • Ulusal – ÖSYM eşdeğerliği  

PTE Academic’e Kimler Kayıt Olabilir? 

İngilizce dil yeterliliğini farklı nedenlerden dolayı (eğitim, vize, burs başvuruları gibi) kanıtlamak isteyen 16 yaşından büyükler PTE Academic’e kayıt olabilir. 16 ya da 17 yaşında olanlar ise Veli İzin Belgesi (Parental Consent ) formunu doldurarak katılabilirler.   

PTE Academic’in Sınav Ücreti ve Ödemesi Nasıl Yapılır? 

PTE Academic sınavının Türkiye'deki Test Merkezlerindeki sınav ücreti, normal sürede kayıt yaptığınızda ….. TL, belirlenen sınav tarihi itibari ile 2 günden (48 saat) az bir süre önce, yani geç kayıt yaptığınızda %25 fazla ödersiniz. Sınav kaydında sınav ücretini kredi kartı ile ödemeniz gerekmektedir. 

PTE Academic Ne zaman ve Nerede Yapılır? 

PTE Academic’e istenildiği tarihte sınava girebilmek için en az 72 saat önce kayıt yapılmasını tavsiye ederiz. İstanbul, Ankara, Adana, Denizli, Erzurum, Kayseri ve Diyarbakır'da PTE Academic sınav merkezleri bulunmakta olup yeni sınav yerleri eklenebileceği için düzenli olarak PTE Academic'in sitesini takip etmelisiniz.


PTE Test Merkezleri

 İSTANBUL
Yıldız Teknik Üniversitesi
Pearson Professional Centers
İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü
ANKARA
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

ADANA
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Kurtuluş Mah. Sabuncu Bulvarı, MNS Plaza, No:50, 01130, Seyhan

DENİZLİ
Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu
Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kampüsü, 20070, Kınıklı

ERZURUM
Atatürk Üniversitesi
Kayseri
Erciyes Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi

 

 

PTE ACADEMIC

*Hazırlık muafiyet denkliği, mutlaka ilgili üniversitenin Yabancı Diller  Yüksekokulu ya da Hazırlık Okulu ile teyit edilmelidir.

*ÖSYM’nin 26.02.2016 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve Eşdeğerlik Tablosu duyurusunun altıncı maddesinin birinci fıkrasının üçüncü bentinde; "Sınav Sahibi, sınavı yapan kuruluş temsilcisi bakımından, sınav Türkiye’de yapılıyorsa, sadece devlet üniversitesine ait binalarda yapılıyor olması" şartı getirilmiştir.

 PTE ACADEMIC eşdeğerlilik tablosu

  • PTE Akademik YDS
  • 90 100
  • 87 95
  • 84 90
  • 81 85
  • 78 80
  • 75 75
  • 71 70
  • 67 65
  • 55 60
  • 50 55
  • 45 50
  • 38 45
  • 30 40

 

 

 PROFICIENCY SINAVI

 

Proficiency diğer adlarıyla hazırlık atlama/bitirme/muafiyet sınavı bir yıllık bilgi birikimi gerektiren bir sınavdır. Üniversitelerin ingilizce hazırlık bölümlerinde okuyan öğrencilere yıl sonunda yapılan Advanced düzeyde bir sınavdır.

PROFICIENCY SINAVI İÇERİĞİ

Proficiency sınavları üniversiteden üniversiteye göre değişen bir sınavdır. Bazı üniversiteler öğrencilerin 4 dil becerilerini (dinleme, okuma, konuşma, yazma)ölçerken bazı üniversiteler speaking sınavı yapmazlar. Bu sebeple aday öğrencinin hangi üniversitede eğitim gördüğü, üniversitenin uygulamış olduğu sınav ile ilgili bilgi edinmeniz öğrenciyi daha sağlıklı bir şekilde yönlendirmeniz açısından oldukça önemlidir. Hemen hemen her üniversitenin web site adresinden bu sınavların bir örneğini ya da sınavla ilgili bilgileri edinebilirsiniz.

 

Size bir telefon kadar yakınız. 444 84 63 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilir, 0533 157 93 05 whatsapp hattından bize yazabilir dilerseniz de 0533 157 93 05 sizi aramamız için bize sms atabilirsiniz.

ŞUBELERİMİZ
X
BİZİ ARAYIN